Hírek
A hét minden napján 24 órában
Ügyet intéz? Információra van szüksége? A 1818 főbb feladatai közé tartozik, a hivatalok feladat- és hatáskörével, elérhetőségével, ügyfélfogadási rendjével, az ügyek elintézési idejével kapcsolatos tájékoztatás. A gyorsabb és hatékonyabb ügyintézés érdekében segítséget nyújt a kormányablak és az okmányirodai időpontfoglalásban is. Ezek mellett telefonos szolgáltatást biztosít az elektronikus ügyintézés lépéseiben a regisztrációtól a nyomtatványok kitöltéséig.
Módosítva 2014. október 13., 11:02
Megosztás Megosztás
Nyomtatás Nyomtatás

Az elektronikus tájékoztatás sokat fejlődött Magyarország 2004-ben történt Európa Uniós csatlakozása óta. A csatlakozáskor egyik fő feladat volt az elektronikus információ átadás fejlesztése. A 2005-ben még csak két csatornán elérhető ügyfélvonal a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően ma már 7 csatornán érhető el és a hét minden napján 24 órában várja az ügyfelek kérdéseit a 1818-as számon.

Milyen segítséget nyújtunk a 1818-as számon?

Főbb feladataink közé tartozik a hivatalok feladat- és hatáskörével, elérhetőségével, ügyfélfogadási idejével, az ügyek várható elintézési idejével kapcsolatos tájékoztatás; a kormányablak és az okmányirodai időpontfoglalás. Lakhelyét figyelembe véve segítünk eldönteni, hogy a kormányablakok, okmányirodák valamelyikét, vagy más hivatalt kell-e felkeresnie ügyének hatékony elintézése érdekében. Információt nyújtunk arról, hogy mely okmányokra, iratokra, dokumentumokra lesz szüksége az ügyintézéshez.

Ezek mellett telefonos segítséget nyújtunk az elektronikus ügyintézés lépéseiben a regisztrációtól a nyomtatványok kitöltéséig; elektronikus szolgáltatással kapcsolatos és azonosítási problémák elhárításának támogatásában az aktiválástól kezdve a belépéssel kapcsolatos kérdések megválaszolásában. Továbbá segítünk az Ügyfélkapu használatában; az adat fel- és letöltés támogatásában, a felhasználói hibák elhárításában, a műszaki hibabejelentések fogadásában és továbbításában, az elektronikus dokumentumkezelésben és minden közigazgatási ügyintézéssel kapcsolatos kérdésben.