Menü

Főoldal »  VoIP hívás

VoIP hívás

A Kormányzati Ügyfélvonal (1818) VoIP hívással is elérhető! Külföldről kezdeményezett hívás esetén a VoIP használata különösen előnyös, hiszen Önnek nem kell megfizetnie a nemzetközi hívás díját! Magyarország területéről a 1818 a normál telefonhálózaton is ingyenesen hívható.

Mit jelent a VoIP rövidítés?

Az Internet Protokoll feletti hangátvitel – elterjedt nevén VoIP, Voice over IP vagy IP-telefónia – a távközlés egy olyan formája, ahol a beszélgetés nem a hagyományos telefonhálózaton, hanem az interneten vagy más, szintén IP-alapú adathálózaton folyik.

Milyen előnyei vannak a VoIP kapcsolatnak?

Olcsóság: Általánosságban elmondható, hogy az VoIP beszélgetés jóval olcsóbb a hagyományos távbeszélőn folytatottnál, a szolgáltatónak és így a felhasználónak is jelentős költségmegtakarítással jár.

Hordozhatóság: megfelelő internet eléréssel a világon bárhol elérhető a VoIP szolgáltatás, feltéve, hogy távközlési (internet) szolgáltatónk ezt lehetővé teszi.

Milyen eszközökre van szükség a VoIP híváshoz?

A VoIP hívás kezdeményezése a mai modern számítástechnikai eszközöknek köszönhetően igen egyszerű folyamat. A szolgáltatás igénybevételéhez a következőkre van szüksége:

VoIP hívás megkezdése előtt a VoIP hívó ablakunkban Ön tesztelheti, hogy készüléke megfelel-e a fenti követelményeknek.

A VOIP hívásnál kérjük vegye figyelembe, hogy több tényező is befolyásoljhatja a beszélgetés minőségét. Amennyiben a beszélgetést erőteljesen befolyásolja a VOIP minősége, javasoljuk a chat/e-mail megkeresést a teljes körű tájékoztatás miatt. A VOIP beszélgetést a következő technikai paraméterek befolyásolhatják:

A hívások előtt érdemes letesztelni a hangerőt a „Hang teszt” gomb segítségével. A nem megfelelő szoftveres hangbeállítás alacsony hangerőt vagy torz hangot okozhat. 

Navigáció