Hírek
Az ÁNYK nyomtatványkitöltő program futtatásához szükséges Java alkalmazás október 1-től már kizárólag új verzióval működik
A hatósági eljárásban használatos nyomtatványokat az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK) programmal lehet kitölteni. A Windows 2000 operációs rendszer nem támogatja az új, 1.8-as verziójú Java futtató környezetet, ezért az ÁNYK támogatási listájáról is kikerül ez a rendszer, ami azt jelenti, hogy ezeken a gépeken 2015. október 1. után megjelenő ÁNYK programok már nem futtathatóak.
Módosítva 2015. november 20., 9:02
Megosztás Megosztás
Nyomtatás Nyomtatás

2015. április 30. után megszüntetésre került az ÁNYK (Általános Nyomtatványkitöltő) program futtatásához használatos Java Run Time környezet (JRE) 1.7-es verziójának informatikai támogatása. Az ÁNYK program további megfelelő működésének biztosítása érdekében a technikai és biztonsági követelmények egyaránt elengedhetetlenné teszik, hogy minden felhasználó számítógépén megtörténjen az új, Java Run Time (JRE) 1.8-as verzióra történő frissítés.

Tekintettel arra, hogy a Windows 2000 operációs rendszer nem támogatja az új, 1.8-as verziójú Java futtató környezetet, ezért az ÁNYK támogatási listájáról is kikerül ez a rendszer, ami azt jelenti, hogy ezeken a gépeken 2015. október 1. után megjelenő ÁNYK programok már nem futtathatóak.  

Nyomtatványkitöltő program futtatásához kapcsolódó Java környezet frissítése szükséges

 Az ÁNYK (Általános Nyomtatványkitöltő Program) nyomtatványkitöltő program futtatási környezete 2015. október 1-től már kizárólag az új verzióval lesz alkalmazható. Az ÁNYK program minden indulásakor figyelmeztetést fog küldeni a frissítés szükségességéről. 2015. szeptember 30-át követően kiadott, új ÁNYK verziók már nem lesznek használhatóak. Azoknak, akik jelenleg is a Java 1.8 verzióját használják, semmilyen további teendőjük nincs.

  • További információhoz itt juthat a NAV oldalain az Általános Nyomtatványkitöltő programról szóló tájékoztatókból.
  • Az aktuális Java verzió ellenőrzését az alábbi hivatkozással itt tudja elérni. 
  • A Java legfrissebb verzióját itt töltheti le.

 

Amennyiben további kérdése lenne az ÁNYK nyomtatványkitöltő program futtatási környezetével kapcsolatban kérjük, hogy lépjen kapcsolatba a Kormányzati Ügyfélvonal elektronikus ügyintézés csoportjával. A 1818 telefonos tájékoztató rendszerének menüjében a következő módon tájékozódhat: