Egyéni vállalkozói tevékenység - Székhely módosítása

Az egyéni vállalkozó – természetes személyazonosító adatai, lakcíme és állampolgársága adata kivételével – a nyilvántartásban szereplő adatainak változását a változástól számított tizenöt napon belül köteles bejelenteni.

A nyilvántartásban szereplő adatok az alábbi felületen ellenőrizhető. Az adatok változását az egyéni vállalkozó a Webes ügysegéd szolgáltatáson keresztül elektronikusan, a székhely és telephely változást pedig már telefonon is bejelentheti.

Az egyéni vállalkozás székhely/ telephely változás telefonon történő bejelentésének alapfeltétele a Telefonos Azonosítás (RKTA) elnevezésű szolgáltatás megléte. Az Telefonos Azonosítás regisztrálását legegyszerűbben személyesen a kormányablakokban teheti meg. További információ:  Telefonos Azonosítás 

A szolgáltatás igénybe vehető hétfőtől-szombatig 08:00-20:00 óra között.

A nyilvántartásba vétel haladéktalanul megtörténik. Az egyéni vállalkozással kapcsolatos ügyintézés a 1818 szám 4.3 menüpontjának kiválasztásával kezdeményezhető.

Milyen adatok megadására lesz szükségem?
Egyéni vállalkozói igazolvány leadásának módja (ha rendelkezik érvényes vállalkozói igazolvánnyal)
a 6 számjegyű jelszó (A rendszer a jelszavának véletlenszerűen kiválasztott 3 számjegyét kéri az azonosításhoz)
Az új vállalkozói – székhely, telephely - címadata
8 számjegyű telefonos azonosító
Telefonos azonosítást igényel az eljárás?
Igen
Mennyibe kerül a szolgáltatás?
A bejelentés illetékmentes.
Egyéb tudnivalók
Ha az egyéni vállalkozó rendelkezik (egyéni vállalkozói) igazolvánnyal és az adatváltozás érinti annak adattartalmát, köteles azt bármelyik okmányirodában/ kormányablakban személyesen vagy postai úton leadni.

Kérdések és válaszok
Az alábbiakban az ügyfelek által összegyűjtött, közérdeklődésre számot tartó kérdések és válaszok találhatóak. Reméljük, ezzel is segítünk Önnek a tájékozódásban!
Kérdezzen Ön is
Amennyiben kérdése vagy hozzászólása van az adott témakörrel kapcsolatban, kérjük, jelezze felénk!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!ű
Kérjen segítséget chaten keresztül!
Ezzel az ügytípussal kapcsolatban chaten is kérhet segítséget munkatársainktól. Chat indításához kérjük, kattintson a gombra!
Chat