Egyéni vállalkozói tevékenység - Szüneteltetés

Az egyéni vállalkozó tevékenységét legalább egy hónapig legfeljebb két évig szüneteltetheti. A szünetelés kezdő napja a bejelentést követő nap.

A szünetelés bejelentését követően, annak tartama alatt az egyéni vállalkozói tevékenységet nem végezhet, tevékenységhez kötődő új jogosultságokat nem szerezhet, új kötelezettséget nem vállalhat.

Az egyéni vállalkozói tevékenység szüneteltetése a Webes ügysegéd szolgáltatáson keresztül elektronikusan, valamint telefonon a 1818-as telefonszám 4.3-as menüpontjában hétfőtől-szombatig 08:00-20:00 óra között is megtehető.

Az egyéni vállalkozás szüneteltetés telefonon keresztül történő bejelentésének alapfeltétele a Telefonos Azonosítás (RKTA) elnevezésű szolgáltatás megléte. A Telefonos Azonosítás regisztrálását legegyszerűbben személyesen a kormányablakokban teheti meg. További információ: Telefonos Azonosítás

Milyen adatok megadására lesz szükségem?
a 6 számjegyű jelszó. A rendszer a jelszavának véletlenszerűen kiválasztott 3 számjegyét kéri az azonosításhoz.
a 8 számjegyű telefonos azonosító
Vállalkozói igazolvány leadásának módja (ha rendelkezik érvényes vállalkozói igazolvánnyal)
Telefonos azonosítást igényel az eljárás?
Igen
Mennyibe kerül a szolgáltatás?
A szüneteltetés bejelentése díj- és illetékmentes.
Egyéb
Az egyéni vállalkozó tevékenységét legalább egy hónapig, legfeljebb két évig szüneteltetheti. Ha két éven belül nem jelenti be a folytatást, vagy nem szünteti meg a tevékenységét, törlésre kerül az egyéni vállalkozók nyilvántartásából.
Kérdések és válaszok
Az alábbiakban az ügyfelek által összegyűjtött, közérdeklődésre számot tartó kérdések és válaszok találhatóak. Reméljük, ezzel is segítünk Önnek a tájékozódásban!
Kérdezzen Ön is
Amennyiben kérdése vagy hozzászólása van az adott témakörrel kapcsolatban, kérjük, jelezze felénk!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!ű
Kérjen segítséget chaten keresztül!
Ezzel az ügytípussal kapcsolatban chaten is kérhet segítséget munkatársainktól. Chat indításához kérjük, kattintson a gombra!
Chat