Foglalkoztatás bejelentés (185)

A Kormányzati Ügyfélvonal kiemelt szolgáltatása a 185-ös hívószámon működő telefonos foglalkoztatás bejelentés, amely Magyarország területén belül 0-24 órában, az év minden napján, hétvégén és ünnepnapokon is belföldi normál díjazású tarifával hívható. A telefonos tarifákkal kapcsolatban szolgáltatójánál érdeklődhet. A 185-ös hívószámhoz tartozó menürendszerünk itt található: Klikk ide!

Általános tájékoztatást adunk Önnek a bejelentések típusáról, az ügyintézés feltételeiről és a korábban rögzített adatok módosítási lehetőségeiről. Mindezeken felül segítünk az elektronikusan, interneten kereszül és a mobil eszközön történő foglalkoztatás bejelentésekhasználatában is.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a korábban tett bejelentéssel kapcsolatos adategyeztetésre ügyfélszolgálatunkon nincs lehetőség!

A nap folyamán kollégáinkhoz beérkező hívások száma változó, különösen a reggeli időszakban nagyon magas, ezért javasoljuk, hogy ügyintézőinket a zöld színnel jelölt alacsonyabb forgalmú időszakokban hívja. Az adatok tájékoztató jellegűek, iránymutatóként szolgálnak, eltérések előfordulhatnak. Klikk ide!

Tudta, hogy a munka megkezdését megelőzően, bejelentési kötelezettségének a nap bármely szakában eleget tehet?  Bővebben

Így például ha munkavállalói csak délután, 14:00-kor állnak munkába, Ön a bejelentést akár 13:45-kor is megteheti. Ha korán reggel, 6:00-kor kezdik meg a munkát, úgy akár előző nap délután vagy este is megteheti a másnapra vonatkozó bejelentést. A lényeg tehát, hogy a munkát megelőzően Ön bármely tetszőleges napszakban kezdeményezheti az elkövetkezendő foglalkoztatás bejelentését.

Az egyes bejelentés típusok részletes információit az alábbiakban találja:

Egyszerűsített foglalkoztatás
Egyszerűsített foglalkoztatás
A 185-ös hívószámon helytől és időtől függetlenül lehetőséget biztosítunk Önnek az egyszerűsített foglalkoztatás telefonon történő bejelentésére és módosítására. A munkavégzés megkezdése előtt kollégáink éjjel-nappal fogadják hívását.
Részletek »
Háztartási munka bejelentése
Háztartási munka bejelentése
A munkavégzés megkezdése előtt telefonon, a 185-ös hívószámon is bejelentheti alkalmazottját háztartási munkára, ide sorolható többek között a lakástakarítás, a gyermek felügyelet, a kertgondozás, a házvezetés és ápolás is.
Részletek »
Iskolaszövetkezeti bejelentés
Iskolaszövetkezeti bejelentés
Az iskolaszövetkezet és a nappali tagozatos tanuló között létrejött munkaviszony NAV felé történő bejelentését a 185-ös hívószámon, a munkaszerződés megkötésének napján tudjuk fogadni.
Részletek »
Elektronikus/mobilapplikációs bejelentés
Elektronikus/mobilapplikációs bejelentés
A foglalkoztatással kapcsolatos bejelentéseket elektronikusan is megteheti számítógépe, okostelefonja vagy táblagépe segítségével. Technikai segítséget a 1818 telefonszámon igényelhet.
Részletek »