Rendelkezési Nyilvántartás - Rendelkezés módosítás

A korábban személyesen, elektronikusan vagy telefonon -  a Rendelkezési Nyilvántartásban (továbbiakban RNY) - tett alaprendelkezés, azonosítási rendelkezés illetve meghatalmazás módosítását, törlését telefonon is megteheti.

Az Alaprendelkezés, Időszaki vagy Azonosítási rendelkezés megtétele, vagy a már megtett rendelkezések törlése, a meghatalmazás megtétele és módosítása a 1818 szám 4.1 menüpontjának kiválasztásával kezdeményezhető.

 A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges:

  • a 8 számjegyű telefonos azonosító és 
  • a 6 számjegyű jelszó. A rendszer a jelszavának 3 számjegyét kéri az azonosításhoz. 

A szolgáltatás igénybe vehető hétfőtől-szombatig 08:00-20:00 óra között. További információ a rendelkezési nyilvántartásról az RNY weblapon olvasható.

Milyen adatok megadására lesz szükségem?
Felhasználó azonosító
Jelszó
A meghatalmazott viselt neve, anyja neve, születés helye és ideje
Telefonos azonosítást igényel az eljárás?
igen
Mennyibe kerül a szolgáltatás?
A rendelkezés megtétele illetékmentes
Egyéb tudnivalók
A telefonos rendelkezést a jogosult személyesen veheti igénybe. A telefonon létrehozott rendelkezést az ügyfél, a meghatalmazottja is – amennyiben saját regisztrációval rendelkezik – megtekintheti és letöltheti a rendelkezési nyilvántartásból a belépést követően. Az RNY-ben biztosított szolgáltatások jelenleg kizárólag az RNY-hez csatlakozott hatóságok ügyintézése során alkalmazhatóak.
Kérdések és válaszok
Az alábbiakban az ügyfelek által összegyűjtött, közérdeklődésre számot tartó kérdések és válaszok találhatóak. Reméljük, ezzel is segítünk Önnek a tájékozódásban!
Kérdezzen Ön is
Amennyiben kérdése vagy hozzászólása van az adott témakörrel kapcsolatban, kérjük, jelezze felénk!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!ű
Kérjen segítséget chaten keresztül!
Ezzel az ügytípussal kapcsolatban chaten is kérhet segítséget munkatársainktól. Chat indításához kérjük, kattintson a gombra!
Chat